26.06.2014 16:06:17

KİLİS BELEDİYESİ RAMAZANA HAZIR

Ramazan ayı, ay takvimine göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "On Bir Ayın Sultanı" denilmiştir.

Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz(S.A.V.), ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir.

Kilis’te Geleneksel Ramazan Geceleri

Kilis’te Ramazan her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlanacak. Kilis Belediyesi Ramazan coşkusunu Kilis’li vatandaşların ayağına getiriyor. Kilis halkının Ramazanı daha rahat ve coşkulu bir şekilde yaşaması için iftardan sonra belirlenen caddeler araç trafiğine kapanacak.Bu konuda gerekli duyuru ve ilanlar yapılacaktır.

Kilis Belediyesi Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu’nda Ramazan ayını 5. Ve 25. Günleri arasında çeşitli etkinlikler yapılacak. Aynı zamanda yine bu alanda uygun yerlere kurulacak çadırlarla,  standlar hizmet verecek. Etkinlikler arasında KİLİS ÖZEL TRT KONSERİ, Akşam sefası ekibinin canlı yayını ve Halk konseri, Sema Gösterileri, Dünya Hafız 1.’si Selman OKUMUŞ’un tilavetinden İlahi ve Kura’an-ı Kerim dinletisi, Şeb-i Aruz (Düğün Gecesi) tören canlandırmaları, Sivil Toplum Örgütlerinin etkinlikleri, toplu iftar ve sahur programları ve süprizler yer alıyor.

Başkan iftarda evlerinize, Sahurda sokağınıza konuk oluyor

Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara Ramazan boyunca çeşitli mahalle ve yerlerde etkinliklere katılacak. Gerek iftar programları gerekse de sahur programlarında halkla iç içe Ramazan geçirecek. Ramazan ayı boyunca fakir vatandaşların sofralarına konuk olacak Başkan Kara bu şekilde Ramazan atmosferini onlara da yaşatacak.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, yaptığı açıklamada rahmet bereket ve fazilet ayı Ramazan ayının Kilis’te dolu dolu geçirilmesi amacıyla Kilis Belediyesi olarak çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini, iftar çadırı ile özellikle fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın  rahat ve hoşgörü içerisinde huzurlu bir ortamda iftarlarını yapmaları amacıyla başlatılan uygulamanın her yıl olduğu gibi bu yıl da sürdürüleceğini söyledi.