14.03.2015 12:05:30

ASIRLIK TÜRKÜ 1915 DUYGUSAL ANLAR YAŞATTI

Kilis Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı dolayısıyla organize edilen tiyatro oyunu “Asırlık Türkü 1915” izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi’nde gösterime giren oyunda Belediye Başkanı Hasan Kara tiyatro oyunu öncesi bir konuşma yaptı. Başkan Kara, ‘Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer’ dizeleriyle konuşmasına başladı. Kara, “ Çanakkale’yi biz ne kadar görmesek de neler yapıldığını ve ecdadımızın neler yaşadığını biliyoruz. Düşmanın birleşerek nasıl bize karşı savaştığını biliyoruz. Tek dişi kalmış canavara karşı nasıl savaşıldığını biliyoruz. Rabbim bize bir daha bu acıyı yaşatmasın. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve minnetle anıyorum. Yanı başımızdaki savaşların da bir an önce bitmesini Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Kilisli tiyatro severler oyuna büyük ilgi gösterdi. Kültür Merkezi Salonu doldu. Oyun büyük alkış aldı. Temsili silah patlatılması esnasında izleyicilerin bir bölümünün korktuğu gözlendi. Oyun sonunda oyuncular izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Başkan Kara, oyunculara çiçek takdim ederek, “Rabbim bizleri Çanakkale’de şehit düşenlerin şefaatine nail eylesin” dedi.

Oyunu izlemeye gelenler arasında Belediye Başkanı Hasan Kara’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı M. Akif Yavuzlu, Ak Parti İl Başkanı İzzet Toprak, İlçe Başkanı Neşat Yıldırım, Kadın Kolları Başkanı Mahire Şekeroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, İl Müftüsü Mustafa Karatepe, İl Meclis Başkanı M.Metin Karakuş, Belediye Meclis Üyeleri ve Milletvekili Aday Adayları katıldı.