05.10.2015 10:30:51

KİLİSTE OFF ROAD YARIŞLARI NEFES KESTİ

Kilis’te ilk olarak düzenlenen Kilis Belediyesi 1. Off Road oyunları sona erdi.
     Kilis Belediyesi 1. Off Road Oyunlarında araçların parkurlardan geçişi sırasında heyecanlı anlar yaşanırken, bazı araçlar engelleri geçmekte zorlandı. Arızalanan araçlar çekici yardımıyla yarış alanından çıkarıldı.
     Kilis 7 Aralık Üniversitesi yanı TOKİ’nin arka tarafında yapılan yarışlara 17 ilden 100’e yakın özel donanımlı Off Road aracı katıldı. Yarışlara Kilisli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Protokol üyeleri ile yüzlerce Kilislinin izlediği yarışta, araçlar, çamurlu engebeli parkurları güçlükle geçerken, bazı araçlar parkuru geçemedi. Arızalanan veya parça kıran araçlar, iş makineleriyle yarış alanından çıkarıldı. Kilis’in ilk kez ev sahipliği yaptığı yarışlarda engebeli parkurdan araçların uçarak geçmeleri yürekleri ağza getirdi. Araçlar, hazırlanan zorlu parkurda çamur, tümsek, hendek demeden mücadele etti. Yarışma sonunda 17 ilden gelen yüze yakın yarışçı arasından S1, S2, S3 ve S4 kategorilerinde dereceye giren Alâeddin Yorulmaz, Adem Özdil, Ümit Kaya, Hakan Yatalakoğlu, Murat Akkaya, Bülent Özer, Haceli Şam, Halil Arıkan, Hüseyin Tezcan, Kurtuluş Köroğlu, Çağdaş Bağdatlı, Hatip Mehmet Yılmaz ile Bayanlar kategorisinde Merve Karabaş, Bahar Derin ve Yasemin Gençtürk kupa ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara “ Kilis’ te ilki gerçekleşen Off Road yarışlarında 17 ilden gelen sürücüler zorlu parkurda güzel bir yarış çıkardı. Kazanan kazanmayan tüm yarışçılarımızın ellerine, kollarına, yüreklerine sağlık. Kilis’te bu tarz aktiviteleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.