30.11.2015 14:34:47

BAYANLARA YÖNELİK KURAN-I KERİM KURSU EĞİTİMİ BAŞLADI

Kilis Belediyesi ile İl Müftülüğü iş birliği ile bayanlara yönelik olarak Kuran-ı Kerim Kursu eğitimi başladı. Programa Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlandı.
      Kilis Belediyesi ile İl Müftülüğü organizesinde Kuran-ı Kerim bilmeyen bayanlara Kur’an-ı Kerim öğretiliyor. Kilis Belediyesi Hacı Hatice Kazancıoğlu Sosyal Tesislerinde başlayan Kuran-ı Kerim Kursu eğitimi nedeniyle bir program düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, asfalt, park bahçe gibi işlerin önemli olduğunu ancak Belediyenin sosyal faaliyetlerinin de önemli olduğunu ifade ederek, “Kilis’te bir alan taraması yaptık. Kuran-ı kerim bilmeyen bayanlara yönelik bir kurs açtık. Sosyal Tesisimizi eğlence alanı olarak kullanmak istemiyoruz. Özellikle bayanlarımıza yönelik çeşitli kurslar açarak onların hayır dualarını almak istiyoruz. Kur’an-ı Kerim kursu haftanın 5 günü 4 sınıfta yapılacak. Bu kurs müftülüğümüz işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Bunun dışında bayanlara yönelik olarak çeşitli eğitimler verilecek. Bu eğitimleri bayan vaizler ve kuran kursu hocalarımız verecek” dedi. İl Müftüsü Mahmut Karatepe, Kilis Belediyesi’ne böyle bir imkanı sunduğu için teşekkür ettiğini ifade ederek, “Bayan hocalarımız tarafından bayanlara yönelik Kuran-ı Kerim Kursu eğitimi veriliyor. Müftülük olarak sivil toplum örgütleri ile resmi kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Başkanımıza yaptığı bu güzel çalışmalar için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Eryılmaz, Cuma Özdemir, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Mahire Şekeroğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Selçuk ile Etüt ve Proje Müdürü Hüseyin Erkmen katıldı