21.12.2015 14:06:17

STK TEMSİLCİLERİ KAHRAMANLIK UNVANI VE MADALYA İÇİN BAŞKAN KARAYA DESTEK VERDİ

Kilis Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği  öncülüğünde toplanan 35 Sivil Toplum Örgütü Kilis’e kahramanlık unvanı ve madalya verilmesi için Belediye Başkanı Av. Hasan Kara’ya desteklerini ilan etti.
     Dernek Başkanı Murat Cumhur Muhtar Kilis’te faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri adına Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara'nın öncülüğünde başlatılan ve Kilis'e kurtuluş mücadelesi sırasında gösterdiği üstün kahramanlıklar nedeniyle unvan ve madalya verilmesi konusunun önemine değinerek şunları söyledi: “Kilis kurtuluş savaşında büyük başarılar gösterdi. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Kilis Gaziantep'e bağlı ilçe olduğu için Kilis’e unvan ve madalya verilmedi. Şimdi biz TBMM tarafından Kilis’e madalya ve unvan verilmesini istiyoruz. Nasıl ki Antep’e, Gazilik ünvanı, Maraş’a kahramanlık unvanı, Urfa’ya Şanlı unvanı verildi. Kilis’e de hem madalyası hem de unvanının verilmesi gerekiyor. Tüm tarihi arşivler de Kilis’te verilen kahramanlık destanları yazıyor. Bu konuda Başkanımızın yanındayız destekçisiyiz. Bizlerde, hem madalyamızı hem de unvanın verilmesini istiyoruz” dedi.

STK Temsilcileri de Belediye Başkanı Hasan Kara ve Belediye Meclisi’nin aldığı kararın arkasında olduklarını ve Kilis’in unvan ve madalya verilmesi hususunda ellerinden gelen tüm çaba ve gayreti göstereceklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Hasan Kara STK Temsilcilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Başkan Kara, “ Kilis herkesin bildiği gibi Kurtuluş mücadelesi vererek çok önemli bir vazifeyi yerine getirmiştir. Biz gerek Kilis’te gerekse Ankara’da elimizden gelen her türlü teması yerine getirerek hak ettiğimiz unvan ve madalyayı alacağız inşallah. Bugün siz değerli STK Temsilcilerine verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Kilisli vatandaşlarımıza da şükranlarımı arz ediyorum” dedi.