26.01.2017 13:26:59

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA FONU (UNDP) DEN KİLİS BELEDİYESİNE ZİYARET

Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara’nın İki adet tarihi Kilis evinin restorasyonu için protokol imzaladığı Birleşmiş Milletler kalkınma fonu (UNDP) dahilindeki UNDP yöneticisi Ozan Çakmak ve beraberindeki proje uzmanları Belediyemizi ziyaret ederek daha önce imzalanan protokol çerçevesinde ilerleyen projelerin durumunu anlattılar. Yapılan toplantıda Kilis Belediyesi ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi arasında, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi” başlıklı proje kapsamında imzalanan protokolle ilgili olarak, proje ortağı ve yürütücüsü UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) ile görüşmeler yapıldı. Japon Hükümeti tarafından finanse edilen proje kapsamında imzalanan protokol, iki tarihi Kilis evinin restore edilip toplum merkezi olarak kullanılmasını ve 2 adet itfaiye aracının satın alınmasını kapsayan konular görüşüldü. Restorasyonu devam eden kadınlar kurs merkezine dönüştürülecek olan tarihi Kilis evi ve Restore ettiğimiz konaklarımızı gezdirerek, burada bayanlara ile çocuklara verilen eğitim ve yapılan çalışmalar hakkında UNDP yöneticisi ve proje uzmanlarına bilgi verildi.?