08.02.2017 15:23:44

KİLİS BELEDİYESİNDEN EV HANIMLARINA KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ

Kilis Belediyesi bünyesindeki Konak çalışanları ve Kanser erken teşhis, tarama ve eğitimi almış personeller mahalle mahalle dolaşarak evlere misafir olup kanser konusunda farkındalığı arttırmak, kanser bulgularının neler olduğu konusunda halkı bilinçli hale getirmek için çalışmalara başladı. Biliyoruz ki her hastalıkta erken teşhis, hastanın iyileşmesi için çok önemlidir. Bu nedenle Konak personellerimiz, bayanları toplu olarak Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) e götürüp gerekli taramaları yaptırıyordu. Şimdi ise ev ev gezerek bayanların bilinçlenmesi, kanserin belirtileri, hakkında eğitim vermeye başladı. Eğitimlere bugün Mücahitler Mahallesinde başlandı. Sırayla Kilis’teki bütün mahalleler gezilip tarama ve eğitimler devam edecek. Unutmayalım ki küçük ama doğru bilgi hayat kurtarır.