23.02.2017 13:18:20

KİLİS YEŞİL ALAN STANDARTLARINI YÜKSELTMEYE DEVAM EDİYOR

Kilis Belediyesi parkın, yeşil alanın bir şehir için ne kadar önemli olduğunu biliyor ve bu yolda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz 2016 yılında şehrin farklı noktalarında 13park yapıldı. Toplam park alanına 26261 m2 alan kazandırıldı. Ayrıca 2 eski parkı yeniledik. Belediye Başkanımız Av. Hasan KARA 2017 yılı için Park Bahçe yılı olacak diyerek 35.000 ağaç dikimiyle startı verdi. Kişi başına düşen yeşil alanı arttırmak, günümüze ve geleceğe doğal ve yeşil bir memleket bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.

Ayrıca Karataş semtinden yürüyüş yolu ve park yapılması yönünde talepler gelmektedir. Bu konuda açıklama yapan Park Bahçe Müdürlüğümüz “Karataş mevkiinde yürüyüş yolu için uygun yer bulunmadığından yürüyüş yolu yapılamamıştır. Park konusunda Karataş Parkı, Egemenlik Parkı, Karataş Caddesi Parkı, Asri Mezarlığın batısındaki park, Hannan Özüberk Parkı, Fatih Sultan Mehmet mahalle parkı, Postacı sokak parkı ve 2 adet Şurahbil parkı olmak üzere 9 adet park mevcuttur. Gerek görülmesi durumunda çalışmalar yapılacaktır” dedi.