23.02.2017 13:20:59

KİLİS, BELEDİYE SERASI İLE YEŞİLLENİYOR

Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan KARA daha güzel bir Kilis için çalışmalarına devam ediyor. Kilis Belediyesine ait sera; Kilis’in park ve bahçelerini, refüjlerini, yol kenarlarını yeşillendiren çiçekleri kendisi yetiştiriyor. Kilis Belediyesi serasında lavanta, biberiye, gaura, amerikan sarmaşığı, kasımpatı, taflan, kadın tuzluğu, gold taflan, çalı ligustrum, ağaç ligustrum ve gül çeşitleri gibi yıllık bitkilerin yanı sıra çuha çiçeği, hercai, menekşe, mine çiçeği, kadife çiçeği, vapur dumanı gibi mevsimlik bitkilerde yetiştirilmektedir. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan KARA " Belediyemizin serasında kendi imkanlarımızla ve sadece tohum maliyetine 400.000 çiçek yetiştiriyoruz. Ayrıca yıllık bitkilerin tamamı herhangi bir bedel ödemeden çelik alma yöntemiyle üretiliyor. Recep Tayyip Erdoğan Mesire Alanına çalışmalar bittikten sonra burada yetişen 20.000 biberiye dikimi yapılacak. Biz Kilis’in yol kenarını, refüjünü, park bahçesini kendi evimizin bahçesi gibi görüp, Kilis’i en güzel bahçe yapmak için çalışıyoruz. Burada çiçeklerin ekimi kadar korunması da önemli, koruma konusunda da Kilis halkına büyük bir görev düşüyor” dedi.