11.03.2017 22:35:45

BAŞKAN KARANIN İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİFİ ANMA MESAJI

Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara mesajında:“12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de defalarca okunarak kabul edilen İstiklal Marşı Kurtuluş Savaşımızın milli değerlere sarılarak kazandığı belgedir. Millet olarak, ilerleme yolunda azmettiğimiz birlik ve kardeşliğimizi pekiştirmeye çabaladığımız bu süreçte İstiklal Marşı ve Mehmet Akif'i anmak ve anlamak önemli bir imkân olarak görülmelidir. Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. Bu düşüncelerle, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 96. yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal Kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.