16.03.2017 13:23:11

KİLİSTE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ CUMHURİYET MEYDANINDA KADINLARIN KATILDIĞI ETKİNLİKLE KUTLANDI

Etkinliğe kadınların yanı sıra Kilis Valisi İsmail Çataklı ve Eşi Sebahat Çataklı, Belediye Başkanı Av. Hasan Kara ve eşi Av. Gülsen kara, Milletvekili Hilmi Dülger’in eşi Dr. Dilek Dülger, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve eşi, Ak Parti İl Başkanı İzzet Toprak, Başkan Yardımcıları Cuma Özdemir, M. Ali Eryılmaz, Ahmet Polat, bürokratlar, Kurum Müdürleri ile STK temsilcileri de katıldı.
Av.Hasan Kara etkinliğe gelmeden önce belediyedeki kadınların da Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, onlara çiçek vermeyi ihmal etmedi. Daha sonra meydana geçen Av. Hasan Kara ve ardından Kilis Valisi İsmail Çataklı’nın teşrif etmesiyle etkinlikler başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra geçen yıl roketli saldırıda hayatını kaybeden Sıdıka Mavzer ile Mert Özkan ve şehitler için İl Müftüsü Mahmut Karatepe tarafından dua okundu.
Kilis Belediye Başkanı Av.Hasan Kara, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlandığını ifade ederek, “Geçen yıl bu zaman Kadınlar Günü etkinliğinden hemen sonra ne yazık ki terör örgütü tarafından ilimize atılan rokette biri kadın 2 kişi şehit olmuştu. O gün şehit olan Sıdıka Mavzer ile Mert Özkan’ın üzüntüsünü yaşamıştık. Bu kardeşlerimize ve diğer şehitlerimize, 15 temmuz şehitlerine, vatanı için bayrağı için Türkiye'nin dört bir tarafında şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Fırat Kalkanı Harekatı ile artık huzurlu ve güvenli bir ortamda Kadınlar Günü etkinliği yapabildiklerini vurgulayan Kara, "Fırat Kalkanını başlatan başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümetimize, kahraman silahlı kuvvetlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Onlar orada terlerini akıtırken biz burada rahat yaşıyoruz. Ne mutlu ki kuvvetli devleti olanlara, ne mutlu kuvvetli hükumeti olana, ne mutlu kuvvetli ordusu olana, ne mutlu kuvvetli ekonomisi olana" ifadelerini kullandı.
Belediye olarak kadınları hizmetin mihenk noktasına aldıklarını vurgulayan Başkan Kara, “Eski evleri onardık. Konak haline getirdik. Yeni yerleri köşk haline getirdik. Bayanlarımıza tahsis ettik. Peki ettik de fena mı oldu. Bence çok güzel oldu. Kadınlarımız orada harıl harıl çalışıyor. Küçücük yerlerde 400-500 bayan bir araya geldi. Ve orada kardeşliğin simgesini birlikte yaşamanın simgesini oluşturdular. Bir çok faaliyet yapıyorlar. Geçen bir şey duydum. Bir bayan ilaç kullanıyormuş, konakta çalışmaya başlamış ilacı bırakmış, bu bizim için çok önemlidir” diye konuştu.