21.03.2017 10:01:29

“GOLDEN CİTY AWARDS 2017

"Golden City Awards 2017" yarışmasının ödül töreni İstanbul'da düzenlendi.

Törende "En Başarılı Belediye Başkanı" kategorisinde ise Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara ödüle layık görüldü.

Altın Kentler Platformunca gerçekleştirilen "Golden City Awards 2017" yarışmasının ödül töreni İstanbul Conrad Otel'de düzenlendi. Bu yıl "Yerel Yönetimlerde, Vizyon Proje ve Hizmetler" ana temasıyla düzenlenen törende konuşan platform başkanı Nihat Boztepe, platform olarak asıl temel odaklarının insan olduğunu söyledi.

Yarışmada çok titiz bir çalışma yürüttüklerini anlatan Boztepe, "Her projeyi dikkatle inceliyor, bir çoğunu ödüle layık bulsak da yarışmaya başvuruları olmadığı için değerlendiremiyoruz. Üçüncüsü ile uluslararası nitelik taşıyacak Golden City Awards önümüzdeki yılda bugün ödül alanlar da olacağını bugün belirtmek istiyorum." diye konuştu.

"Bu alanda düzenlenen en kapsamlı yarışma”

Platform koordinatörü Cenap Tuncer ise ödüllerin ikinci kez verildiğini belirterek, "Hayat kalitesini arttıran, hayat alanlarımız olan şehirlerimizin gelişmesi ve dünya kenti olmasını teşvik etmek, bu anlamda önemli çalışmalar yapan devletimize, yerel yönetimlerimize, sorumluluk sahibi tüm kurumlara destek olmak, şehirlerin markalaşmasını sağlamak, platformumuzun en önemli amaçları arasındadır. Golden City geleceğin marka şehirlerini bugünden öngören, dizayn eden, şehri yönetenlerin ürettiği başarılı proje ve hizmetlerin yarıştığı, amacına hizmet eden, bu alanda düzenlenen en kapsamlı yarışmadır." ifadelerini kullandı.

Aynı kategoride ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ödüle layık görüldü.