27.03.2017 11:38:15

2017 YILI KOSGEB SIFIR FAİZLİ İŞLETME KREDİSİ FAİZ DESTEĞİ PROGRAMI

Kilis İli Acil Destek Kredisi

Başkanlığımız tarafından, 01.01.2015 tarihinden itibaren, Kilis ilinde yaşanan doğal afetler (sel, su baskını, zelzele, büyük kuraklık, anormal şiddette fırtına) genel grev, yangın, halk hareketleri, terör vb. durumlardan etkilenen ve bu durumu ilgili resmi makamlardan belgeleyen ( Valilik veya Kaymakamlık), KOSGEB Veri Tabanı’na kaydı onaylı, tüm sektörlerdeki işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlanması amacıyla “Kilis İli Acil Destek Kredisi Protokolü” 22.11.2016 tarihinde imzalanmıştır. 15/12/2016 tarihinde başvuruları alınmaya başlayan “Kilis İli Acil Destek Kredisi” başvuru süreci devam etmekte olup bahse konu Acil Destek Kredisi Programı;

-İşletme başına üst limiti 40.000.TL,

-Sıfır (0) faizli,

-İlk 12 (oniki) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam

-36 (otuzaltı) ay vadeli olarak uygulanacaktır.

Programdan yararlanmak isteyen işletmeler, Protokole taraf;

-T.C Ziraat Bankası A.Ş

-T. Garanti Bankası A.Ş

-T. Halk Bankası A.Ş

-T. Vakıflar Bankası T.A.O

-Yapı ve Kredi Bankası A.Ş

-Denizbank A.Ş

Şubelerine başvuruda bulunabileceklerdir.

“Kilis İli Acil Destek Kredisi” başvuru süreci devam etmekte olup ancak;

Bahse konu Acil Destek Kredisi Programının bitiş tarihi 30.06.2017’dir. Banka ve KOSGEB Başkanlığı’nın değerlendirmesi süreci de bu süreye dahil olduğundan işletme başvurularının daha önce tamamlanması gerekmektedir. Başvuruların ivedilikle yapılması hususu,

Kamuoyuna saygıyla duyurulu.

2017 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Programı (50000TL)

2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Programı (50000TL) kapsamında başvurusu kabul edilen işletmeler http://sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr adresinde Başvuru Formu çıktısını alarak, başvuru formu ile protokole taraf Banka Şubelerinden birine başvurur. İşletmenin kredi başvurusu, Banka tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulur. Banka tarafından, kredi talebi uygu bulunan işletmeler için yazılım sistemi üzerinden Başvuru Formunda belirtilen kredi üst limitini geçmemek üzere öngörülen kredi miktarı girilerek Banka Ön Onay işlemi gerçekleştirilecektir. KOSGEB Veri tabanı kaydı ve 2015 yılı KOBİ Bilgi Beyannamesi onaylı olmayan işletmelerin bu işlemleri tamamlamaları gerekmektedir.

Bu aşamada bankaya başvuru yapmayan işletmelerin 31.03.2017 tarihinden önce banka işlemlerinin sonuçlanması gerektiğinden başvurusu kabul edilmiş işletmelerin bu tarih kadar banka işlemlerinin sonuçlandırılması gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.