29.03.2017 16:26:51

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU KİLİSTE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU Kilis Belediyesi Ruhizade Konağı Meslek Edindirme Kursunun açılışı için Kilis’e geldi. Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan KARA Bakan Müezzinoğlu’nu belediye konukevinde ağırladı. Karşılamaya Başkan KARA’nın yanı sıra Kilis Valisi İsmail ÇATAKLI, Milletvekillerimiz M. Hilmi Dülger ve Reşit Polat, Ak Parti İl Başkanı İzzet TOPRAK Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Ali ERYILMAZ ve heyeti, Başkan Yardımcılarımız Cuma ÖZDEMİR ve Ahmet Polat ile Kilis Oda Başkanları katıldı. Toplantı öncesi konuşma yapan Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, “Umudun ve Barışın Ana Şehri olan Kilis'e ziyareti nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu'na teşekkür ediyorum, "Kilis'e atılan füzelerden dolayı büyük sıkıntı yaşadık. Ondan dolayı da gerek SGK, gerek BAĞKUR primlerinin ertelenmesi konusunda Bakanımız büyük destek verdi, yardımcı oldu. Ondan dolayı da Kilis halkı olarak şükranlarımızı iletiyoruz" dedi.
Bakan MÜEZZİNOĞLU istişare toplantısında yaptığı konuşmada; zorlukların, sıkıntıların ve acıların paylaşıldıkça azaldığını, mutlulukların ise paylaşıldıkça çoğaldığını bildirdi.
Son yıllarda ve özellikle 2016 yılında Kilis'in büyük sıkıntılar ve zorluklar yaşadığını ancak bunun çözümü için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti Hükümeti olarak sıkıntıları paylaşarak azaltma gayreti içinde olduklarını anlatan Müezzinoğlu, "Bugün düne göre daha iyiyiz, yarın bugünden daha iyi olacak. Zor geçen 2016'yı Kilis katlamalı olarak daha zor geçirdi." ifadesini kullandı.
İstihdamda milli seferberlik konusunda konuşan MÜEZZİNOĞLU Bakanlık olarak geçen yıl işletmelerin sigorta primleri zorlukları, daralan ekonomi, istihdamın daraltılması, işsizlik oranlarının artması gibi sorunlarla uğraştıklarına değinen Müezzinoğlu, 2017 yılının başında istihdamda milli seferberlik eylem planının devreye sokulduğunu anımsattı.
Müezzinoğlu, "Dün itibarıyla 407 binin üzerinde 1 Ocak'tan itibaren biz artı istihdam yakaladık. Bu çok büyük bir rakam. Bunu 1,5 milyon rakamını yılsonu gelmeden yakalayacağız. Bugün itibarıyla Kilis için bu rakam 687 oldu. En başarı ilk 3 il arasında Kilis’imiz." diye konuştu.
16 Nisan Referandum çalışmaları ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “bundan sonra Türkiye'de partilerin değil millet iktidarı olacağını belirterek, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse, milletin olacak." dedi. Açılıştan sonra Bakan MÜEZZİNOĞLU ve Başkan KARA Kilis Devlet Hastanesinde doktorlar ve eczacılarla bir araya geldi. Program esnaf ziyaretinin ardından, gençlerle Ayşecik çay bahçesinde bir araya gelinerek son buldu.