03.04.2017 15:13:08

KİLİS BELEDİYESİ KANDİLDE ESNAFA HELVA DAĞITTI

Kilis Belediyesi Meslek edindirme merkezlerince hazırlanan helvalar, Regaip Kandili dolayısıyla Kilis esnafına dağıtıldı. Kilis geneli ve çarşı merkezinde bulunan vatandaşlara dağıtılan helvalara yoğun ilgi gösterildi.
Kilis Belediyesi olarak bu geleneği hatırlatmak ve yaşatmak üzere bu tür çalışmaları yaptıkları günden bu yana yoğun ilgi gördüğünü hatırlatan Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan KARA ; “Kilis Belediyesi olarak bu güzel geleneklerimizi yaşatmak ve hatırlamak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Peygamber efendimizin, dualarının geri çevrilmeyeceği 5 geceden biri olduğunu belirttiği Regaip kandilini, bu gece idrak etmiş olacağız. Tüm İslam aleminin kandilini kutluyorum” dedi.
Bu uygulamanın bundan sonraki özel günlerde de devam edeceğini belirten Kara, “ Kilis’imiz de yaptığımız Bayan merkezli meslek edindirme merkezlerimizde bu tarz çalışmalar yoğun bir şekilde devam edecektir. Kadınların toplumdaki yerlerini vurgulamak amacıyla kurulan meslek edindirme kurs merkezleri, kuruldukları günden itibaren üreten ve ürettikleri hizmetler ile azimli çalışmaları sayesinde kısa sürede gönülleri kazanmıştır. Bu gün de Sabah saatlerinden itibaren vatandaşlarımıza helva verilmeye başlandı. Uygulamadan, vatandaşlarımız da çok memnun olduklarını dile getirdi. Bu bizi mutlu etti. Vatandaşlarımızın da talebi ile önemli gün ve haftalarda yaz-kış demeden bu uygulamayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.