26.11.2018 12:43:37

KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI

Kilis Belediyesi ile Makedonya’nın Gostivar Belediyesi arasında İçişleri Bakanlığınca onaylanan “Kardeş Şehir” protokolü imzalandı.

Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, yaptığı açıklamada; “Makedonya’nın güzel bir ili olan Gostivar ile Avrupa’daki ilk kardeş şehrimizi yaptık. Yüzde yetmişi Müslüman olan ve gönül coğrafyamızın bir parçası olan balkanlardaki bu güzel şehirle kardeş şehir olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile kültürel ekonomik, sportif gibi alanlarda işbirliği protokolünü imzalayarak resmî süreçleri tamamladık. Yapılacak işbirliği başlıklarını netleştirdik. Gostivar Belediye Başkanımız Arben Taravari ve ekibine gösterdikleri ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Bu çerçevede, Kardeş Şehir olan Prizren Belediyesi ve Gostivar Belediyesi ile karşılıklı olarak güçlü etkileşim içerisinde kardeş olunan Balkan topraklarında ekonomi, ekoloji, kültür, sağlık, eğitim ve benzeri konularda da iş birliği yapılacak.