Site içi Arama 

 

 

 

Kilis Belediyesi - ORUK

 

  ORUK

 

 

 


Oruk
kebabı
KAÇ KİŞİLİK: 4-6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk


Malzemeler:


  700 gr orta yağlı kıyma


  500 gr köftelik simit (ince bulgur)


  3 diş sarımsak


  1 orta boy soğan


  2 pide


  Tuz, kuru nane, karabiber
HAZIRLANIŞI:  :
* Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin. Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun. Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun. Fırını ızgara konumuna alın.

* Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin. Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın. Izgarada çevirerek pişirin.
* Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerine kebapları yerleştirin. Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın.

 

 

 


 

 

 

 Alt Sayfalar 

 

 1 - AKITMALI UFAK KÖFT

 

 2 - BULGURLU KABAK DOLMASI

 

 3 - Ekşili yahni

 

 4 - FİRİKLİ ACUR DOLMASI

 

 5 - GEREBİÇ

 

 6 - İÇLİ KÖFTE

 

 7 - KAHKE VE GEREBİÇ

 

 8 - KATMER

 

 9 - KİLİS TAVA

 

 10 - ORUK

 

 11 - YAPRAK SARMASI

 

 12 - YOĞURTLU ALİNAZİK


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 
 

 Kilisimiz

Kilis Yemekleri

 

 

 

 

Kilis Belediyesi

 


Meclis Gündemi

Meclis Kararları

Meclis Üyeleri

Yönetim Şeması

Hizmet Birimleri

Baskan Yardımcıları


İletisim

Hizmet Standartları

Stratejik Plan

Faaliyet Raporu

Müdürlükler

Etik Komisyonu

T.C. Kamu Denetçiligi Kurumu
 

İÇ KONTROL
 EYLEM PLANI
2017 - 2018