Site içi Arama 

 

 

 

Kilis Belediyesi - Ekşili yahni

 

  Ekşili yahni

 

 

 


Ekşili
yahni

KAÇ KİŞİLİK: 6-8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 75 dk


Malzemeler:


  1 kg yağsız kemikli et


  1 su bardağı nohut


  1 çorba kaşığı domates salçası


  3-4 domates


  1 çay bardağı pirinç


  2 çorba kaşığı nar ekşisi


  Tuz
Köfte için:


  Yarım kg yağsız kıyma


  2 soğan


  3.5 su bardağı simit


·  Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI:  :
* Köfte için; soğanları soyup kıyın. Kıymaya soğan, simit, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri hafif tuzlu kaynar suda haşlayıp süzgece alın. Pirinci yıkayıp süzün. Domatesleri rendeleyip suyunu çıkarın.

* Kemikli eti tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Nohudu ilave edip pişirin. Üzerinde biriken köpükleri kevgirle alın. Nohut ve et pişince pirinç, nar ekşisi, tuz, salça ve domates suyunu ekleyip 15 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alın.

* Servis tabaklarına önce köfteleri sonra etli yahniyi paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.


Öneri


Ekşili yahni yazın bol domates suyuyla hazırlanıyor. Ancak kışın domates yerine salça miktarını artırıyorlar.


 

 

 

 


 

 

 

 Alt Sayfalar 

 

 1 - AKITMALI UFAK KÖFT

 

 2 - BULGURLU KABAK DOLMASI

 

 3 - Ekşili yahni

 

 4 - FİRİKLİ ACUR DOLMASI

 

 5 - GEREBİÇ

 

 6 - İÇLİ KÖFTE

 

 7 - KAHKE VE GEREBİÇ

 

 8 - KATMER

 

 9 - KİLİS TAVA

 

 10 - ORUK

 

 11 - YAPRAK SARMASI

 

 12 - YOĞURTLU ALİNAZİK


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 
 

 Kilisimiz

"Kilis Yemekleri"

 

 

 

 

Kilis Belediyesi

 


Meclis Üyeleri

Meclis Gündemi

Baskan Yardımcıları

Hizmet Birimleri

Meclis Kararları

Yönetim Şeması


İletisim

Hizmet Standartları

Etik Komisyonu

Müdürlükler

Faaliyet Raporu

Stratejik Plan

T.C. Kamu Denetçiligi Kurumu
 

İÇ KONTROL
 EYLEM PLANI
2017 - 2018