Site içi Arama 

 

 

 

Kilis Belediyesi - YOĞURTLU ALİNAZİK

 

  YOĞURTLU ALİNAZİK

 

 

 




 


Yoğurtlu Alinazik
KAÇ KİŞİLİK:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk


Malzemeler:


·  750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma


·  4 orta boy patlıcan


·  1 soğan


·  15 gr sadeyağ


·  3 sivribiber


·  1 arnavutbiberi


·  4-5 diş sarımsak


·  500 gr yoğurt


·  4-5 dal maydanoz


·  Tuz, kırmızıpulbiber


HAZIRLANIŞI:  :
* Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün.

* Bir tavada sadeyağı eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin. Kırmızı pulbiber serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.

 

 

 


 

 

 

 Alt Sayfalar 

 

 1 - AKITMALI UFAK KÖFT

 

 2 - BULGURLU KABAK DOLMASI

 

 3 - Ekşili yahni

 

 4 - FİRİKLİ ACUR DOLMASI

 

 5 - GEREBİÇ

 

 6 - İÇLİ KÖFTE

 

 7 - KAHKE VE GEREBİÇ

 

 8 - KATMER

 

 9 - KİLİS TAVA

 

 10 - ORUK

 

 11 - YAPRAK SARMASI

 

 12 - YOĞURTLU ALİNAZİK


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 
 

 Kilisimiz

Kilis Yemekleri

 

 

 

 

Kilis Belediyesi

 


Meclis Gündemi

Meclis Kararları

Meclis Üyeleri

Yönetim Şeması

Hizmet Birimleri

Baskan Yardımcıları


İletisim

Hizmet Standartları

Stratejik Plan

Faaliyet Raporu

Müdürlükler

Etik Komisyonu

T.C. Kamu Denetçiligi Kurumu
 

İÇ KONTROL
 EYLEM PLANI
2017 - 2018