Site içi Arama 

 

 

 

Kilis Belediyesi - KATMER

 

  KATMER

 

 

 


Tava katmeri Baklavalık un ile hazırlayabileceğiniz pratik ve tatlı bir börek.



Tava katmeri
KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 35 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk


Malzemeler:


·  400 gr baklavalık un


·  Aldığı kadar su


·  4 parça sahan kaymağı


·  Kızartmak için sıvıyağ


·  Tuz
Şurup için:


·  2 su bardağı tozşeker


·  1 su bardağı su
Üzeri için:


·  1 çay bardağı çekilmiş antepfıstığı


Hazırlanışı:
* Şeker ve suyu bir kapta kaynatıp soğumaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Aldığı kadar su ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük 8 parça koparıp sıvıyağla yağlayın. Hamurları bir tepsiye aralıklı olarak dizip üzerini streç folyoyla kapatın. Yaklaşık 2 saat dinlendirin.

* Tezgâhı unlayıp hamurları merdane ile biraz açın. Hamurun bir ucundan tutup havada başınızın üzerinden çevirerek tezgâhın üzerine vurup açın. Hamurun ortasına bir parça kaymak yerleştirip zarf şeklinde kapatın. Kızgın yağda iki taraflı kızartıp soğuk şerbete ilave edin. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. Katmerleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine antepfıstığı serperek ılık olarak servis yapın.

 

 

 


 

 

 

 Alt Sayfalar 

 

 1 - AKITMALI UFAK KÖFT

 

 2 - BULGURLU KABAK DOLMASI

 

 3 - Ekşili yahni

 

 4 - FİRİKLİ ACUR DOLMASI

 

 5 - GEREBİÇ

 

 6 - İÇLİ KÖFTE

 

 7 - KAHKE VE GEREBİÇ

 

 8 - KATMER

 

 9 - KİLİS TAVA

 

 10 - ORUK

 

 11 - YAPRAK SARMASI

 

 12 - YOĞURTLU ALİNAZİK


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 
 

 Kilisimiz

Kilis Yemekleri

 

 

 

 

Kilis Belediyesi

 


Meclis Gündemi

Meclis Kararları

Meclis Üyeleri

Yönetim Şeması

Hizmet Birimleri

Baskan Yardımcıları


İletisim

Hizmet Standartları

Stratejik Plan

Faaliyet Raporu

Müdürlükler

Etik Komisyonu

T.C. Kamu Denetçiligi Kurumu
 

İÇ KONTROL
 EYLEM PLANI
2017 - 2018