Site içi Arama 

 

 

 

Kilis Belediyesi - İÇLİ KÖFTE

 

  İÇLİ KÖFTE

 

 

 

 


  


İÇLİ KÖFTE


 


   M a l z  e m e l e r


20 gr. fıstık içi veya ceviz içi,


Yarım çay kaşığı tuz,


Yarım çay kaşığı karabiber,


Yarım çay kaşığı tozbiber,


Yarım çay bardağı pulbiber,


150 gr.   az yağlı kıyma,


100 gr. soğan,


Hamurun İçindekiler:


50 gr. simit(köftelik bulgur),


25 gr. çiğ köftelik et,


Yarım çay kaşığı karabiber,


20 gr. haşlanmış patates,


Yarım çiğ yumurta,


1 çay kaşığı tuz, 1  soğan,  


HAZIRLANIŞI: 


ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.


HAMURUN HAZIRLANIŞI:


 Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak,  içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.


KÖFTENİN HAZIRLANIŞI:


Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır.

 

 

 


 

 

 

 Alt Sayfalar 

 

 1 - AKITMALI UFAK KÖFT

 

 2 - BULGURLU KABAK DOLMASI

 

 3 - Ekşili yahni

 

 4 - FİRİKLİ ACUR DOLMASI

 

 5 - GEREBİÇ

 

 6 - İÇLİ KÖFTE

 

 7 - KAHKE VE GEREBİÇ

 

 8 - KATMER

 

 9 - KİLİS TAVA

 

 10 - ORUK

 

 11 - YAPRAK SARMASI

 

 12 - YOĞURTLU ALİNAZİK


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 
 

 Kilisimiz

"Kilis Yemekleri"

 

 

 

 

Kilis Belediyesi

 


Meclis Üyeleri

Meclis Gündemi

Baskan Yardımcıları

Hizmet Birimleri

Meclis Kararları

Yönetim Şeması


İletisim

Hizmet Standartları

Etik Komisyonu

Müdürlükler

Faaliyet Raporu

Stratejik Plan

T.C. Kamu Denetçiligi Kurumu
 

İÇ KONTROL
 EYLEM PLANI
2017 - 2018