BAŞKAN BİLECEN TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’NDA KİLİS MUTFAĞINI TANITTI

Kilis Belediye Başkanımız Hakan Bilecen’den Türk Mutfağı Haftası’nda Kilis Mutfağı Tanıtımı
Belediye Başkanımız Av. Hakan Bilecen, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Kilis Mutfağı’nın zenginliklerini tanıttı. Son zamanlarda dikkat çeken Kilis Mutfağı’nın birbirinden lezzetli yemeklerini tanıtan Belediye Başkanımız Hakan Bilecen, “Kilis Mutfağı’nı dünyaya tanıtmak için tüm gayretimizle çalışacağız,” dedi. Etkinlikte, Kilis’e özgü yemeklerin yanı sıra bölgenin kültürel zenginlikleri de vurgulandı. Başkan Bilecen, Kilis Mutfağı’nın hem ülke içinde hem de uluslararası alanda daha fazla tanınması için projeler geliştirdiklerini belirtti.
Kilis mutfağı, kendine has lezzetleriyle dikkat çeken bir Anadolu mutfağıdır. İşte tanıtılan Kilis mutfağından bazı önemli yemekler:
Kilis Tava , Oruk, İçli Köfte,Lebeniye Çorbası, Ekşili Ufak Köfte,Sumak Ekşili Malhıta Çorbası,Kilis Katmeri, Cennet Çamuru, İç Katması, Öcce…
Bu yemekler, Kilis’in zengin kültürel mirasını ve yemek alışkanlıklarını yansıtan önemli örneklerdir. Kilis mutfağı, hem et yemekleri hem de çeşitli çorbalar ve mezeler ile geniş bir yelpazeye sahiptir.