BAŞKAN BİLECEN İLİMİZDE HAYVAN TİCARETİ YAPAN VATANDAŞLARLA İSTİŞARERDE BULUNDU

Değerli Hemşehrilerimiz,
Kurban Bayramı öncesinde, ilimizde hayvan ticareti yapan vatandaşlarımızla istişarelerde bulunduk. Görüşmelerimiz sonucunda, ilimizdeki kurbanlık hayvan sayısının yeterli olduğunu ve sadece bu nedene bağlı fiyatların artmaması gerektiğini belirledik. Yine de geçen yıl yaşanan kurbanlık hayvan eksiği sorunu yüzünden fiyat artışının önüne geçmek için İlimize dışarıdan canlı hayvan getirmek isteyenler için hayvan pazarının aşağısında ek bir satış yeri tanzim edilecektir. Bu alan da belediyemizin kontrolünde olacak ve vatandaşlarımıza hizmet verecektir.
Belirlenen kurbanlık satış fiyatları tavsiye niteliğinde olup, kurbanlık fiyatlarının artması için bizce hiçbir sebep bulunmamaktadır. Ayrıca Belediyemiz, diğer şehirlerde belediyeler tarafından tüccarlardan alınan yer kirası gibi ücretler belediyemiz tarafından alınmayacaktır. Bu yaklaşımımızın amacı, fiyatların düşük kalmasını sağlamak ve vatandaşlarımızın rahatça kurbanlık alışverişi yapabilmesidir.
Ayrıca, hayvan pazarında iki adet tartı makinası belediyemizce ücretsiz olarak hizmetinize sunulacaktır. Vatandaşlarımız tartının doğruluğu konusunda tereddütleri olduğu anda bu terazileri gönül rahatlığıyla kullanabilirler.
Kurban Bayramı hazırlıklarımız kapsamında yaptığımız tüm düzenlemelerle, siz değerli hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Hepinize sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir bayram dileriz.