Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. Yıl Dönümü

Değerli Hemşehrilerim,
Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıl dönümünde, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin onurlu bir parçası olan bu önemli günü gururla kutluyorum. Bu harekat, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesindeki kararlılığının ve azminin bir simgesi olmuştur.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesi doğrultusunda, barış ve huzurun korunması adına atılan her adımın ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlıyorum. Atatürk’ün “Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir” sözü, Kıbrıs Türk halkının haklarına sahip çıkma mücadelesinde bana ilham kaynağı olmuştur.
Bu anlamlı günde, Kıbrıs Barış Harekatında canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Onların kahramanlıkları ve fedakarlıkları sayesinde bugün barış ve özgürlük içinde yaşamaktayız.
Gelecekte de aynı kararlılıkla, barış ve huzur içerisinde, birlik ve beraberlik içinde yaşayacağımıza olan inancım tamdır. Bu vesileyle, Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıl dönümünü kutluyor, tüm vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum.
Saygılarımla,
Av. Hakan Bilecen
Kilis Belediye Başkanı