Duyuru

Değerli Hemşehrilerimiz,

Tarihi Kuru Kastel Çeşmesi’ne ait altı adet su kuyusunun temizliği, üç günlük bir çalışma süresi içerisinde gerçekleştirilmiştir. Temizlik işlemi sırasında kuyularda ciddi miktarda su bulunduğu gözlemlenmiştir. Ancak, kanal temizliği yapıldığında su akışı belli bir süre sonra kesilmiş ve akabinde kuyunun kaynağına doğru yeniden temizlik çalışmaları devam etmiştir. Bu alanda da bir süre su akışı gözlemlenmiş, ancak su akışı tekrar kesilmiştir.

Kaynak noktasına ulaşıldığında, suyun bulunmadığı ve kaynağın kuruduğu tespit edilmiştir. Bölge halkından alınan bilgilere göre, yaz aylarında bu suyun kesildiği, kışın ise belli dönemlerde suyun aktığı belirtilmiştir. Ayrıca, daha önceleri kanal tıkanıklığı sebebiyle kış aylarında da suların akmadığı gözlemlenmiştir. Kanal artık temizlendiğinden, yağışlı günlerde kuyuların dolmasına müteakip suyun kış aylarında akacağı öngörülmektedir. Suyun zaman zaman gelip gittiği personellerimiz tarafından gözlemlenmiştir. Bu gel gitlerin sebebi olarak bölgedeki sondaj kuyularının kaynağın çeşmeye ulaşmasını etkilediği düşünülmektedir.

Su İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, bu çalışmalar sırasında on günlük bir süre boyunca yoğun emek harcamışlardır. Sürecin takipçisi olmaya devam ederek, suyun bir damlasının dahi boşa gitmemesi için azami gayreti göstereceğiz.

Bu kaynağın sürekli izleyicisi olacağımızı ve suyumuzun bir damlasının dahi boşa harcanmaması için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı belirtmek isteriz.

Saygılarımızla,

Kilis Belediyesi
Su İşleri Müdürlüğü